Saturday, March 22, 2014

Tere kevad :D

Tervitusi saarelt! Paar nädalat tagasi külastasin esimest korda pealinna rannapromenaadi. See on hästi välja arenenud koht, nii et palju kohti näha, väike turisti atraktsioon olles Cardiffi suure sadama piiriks. Kuna Cardiff on tuntud kui kaevandus-sadamalinnana, siis enamus äri toimus kivisüsi eksportimisel. Sellest sai unikaalne multikultuurse pärandiga tihe rajoon, kus elas üle 45 erineva rahvuse üheskoos, mis hiljem sai endale hüüdnime tiigri laht. Släng tiiger representeeris lahesopi äärmiselt ohtliku ja vägivaldset aega Viktoria ajastul. Tänaseks malbeks muutunud pidupaigas ja suveniiri tänaval säilib vanast ajast õnneks vaid imeilus arhidektuur 
pre-1900
Käisin laupäeval majarahvaga uudistamas, sõitsime laevaga sadama magevee järvel väikse sõidu, nägime väikest fotonäitust ja limpsime jäätist.

Norra kirik, tänaseks muuseum.


Suur Wales Millenium kontsertkeskus (nu umbes nagu Estonia teater, aga suur)


Kõhedad Manroe ja Presley kujud suvalisel rõdul.


Tiger bay Järvel, rohelisel päeval O,o

Meie sõiduk

Taustal üks tähtsamaid Walesi kultuuripunkte,
millele ehitatud "Baby Big Ben" kell.(Suur punane hoone)
Sellele reisupäevale järgnes peale muude tavaliste tööpäevade üks imeilus kevadine pühapäev. Käisin klassikaaslase kirikus, mis asus keset suurt kobarkino. Iga kord kui neid ikka külastan on selline tunne nagu läheks kinoseansile :D, üle sajaviiekümne noore vallutavad kino, bänd laulab imehästi ja sõnumitel on alati lisaks head lühifilmid! Ikkagi kinos ju. 

Bute park asub Cardiffi kõige vanema hoone kõrval. Selleks on Cardiffi u 2000 aastat vana  roomlaste kindlus, millel tänapäeval iga meetri pealt on lehvimas kõiksugu riigilipud ja üllatus üllatus...Eesti lipp lehvib Cardiffi kindlusel Soome ja Läti lipu vahel!
Kevad on korralikult kohale jõudnud. Ennustab küll veel külma ja rahet sajab vahetevahel, Aga see-eest kurta ei saa, sest kodus on ju lumi maas nagu ma kuulnud olen.


Waleslased nimetavad neid kirsiõiteks, aga tegu on siiski Magnoolia puuga. Peale selle õitsevad veel nartsissid, kõiksugu krookused ja tavalised kirsipuud ka.


Ja puud on muidugi...suured
Või siis väga geomeetrilised :D
Eelmisel pühapäeval aga otsustasime sõpradega minna põhja poole. Esimest korda nägin natuke sisemaad, kõigest poole tunni kaugusel pealinnast , kuid siiski juba otsapidi kõrgustikel. Koha nimeks Thornwill, suur pubi/villa ümbritsetud põldudest oli arvatavasti farmi kõrval, sest liiklus käis rohkem hobustel kui autodega.

Juhuslikult tabasin hobumärki sõidu pealt.





Tagasitulek oli seekord raskendatud, kuna rongid pühapäeval ei sõitnud ehituste pärast. Lõpuks venis mu lühike reis nii pikaks, et tagasitulek võttis tunni aja asemel 3 tundi aega. Õnneks oli ilm ilus, aga üht küll peab mainima, et tol päeval, 
kui pidin pikalt üksi tühja passima rongi oodates, 
mõtlesin kus ma meeleldi oleks...       kodus.

No comments:

Post a Comment