Tuesday, October 19, 2010

Fimo heaven!


  Niisiis, tutvusin ühe populaarsema alaga kui seda on polümestri savi ehted. Erkvärviline kergesti vormitav fantast ehtevalmistamis materjal. Kuid enne veel kui käed peale panin, siis vaatasin hoolega üle, mis reeglid on, et midagi nässu ei läheks. Kui tegeleda fimoga, peab olema kindel et töökoht on äärmiselt puhas ja sinna alla kuuluvad ka su enda käed, sest fimole meeldib korjata kõike enda külge ja sisse. Nii et valgega on väga raske jännata ja et värve mitte nn poriseks teha peab värve üksteisest ettevaatlikult eemale hoidma. Päris katsumus see steriilne fimo arstikabineti korrashoid!
  Algatuseks võtsin 3 rõõmsat päikselist värvi ja proovisin kahte erinevat tehnikat. Üldiselt kõiki tehnikaid peaaegu seob üks süsteem- kokku rullimine, millest sünnib vorst. See on muidugi mustrite tegemisels. Kõiksugu väikesed maiustuse taolised kõrvarõngad ja kaelakeed on hästi populaarseks läinud ja nende tegemine on juba hoopis teist sorti meisterdamine. Võib-olla tulevikus jõuab ka selleni, see vajab harjutust. Peale selle veel palju erinevaid värve. Kõige professionaalsem fimo firma tundub mulle Staedtler'i  fimo. Uued musta ja valge sain aga Viva decorilt,  Pardo Jewellery clay. Hinna vahe oli vist 1-2 krooni- kõigub siis 29 ja 31 krooni vahel. Seda on 34- 56 grammistes pakkides. Nii et väga palju ühe pakiga ära ei tee. 
  Esitlen teile kahte käevõru, mõlemad kavatsen ära kinkida. Üks sai jällegist sünnipäeva kingiks. Värvid said küll päris ühetoonilised, nii et suurem kontrast puudub, kuid siiski annab head suvist päikselist maiku tulevale talvele.




Kui nendele on tulevikus soovi, võib tellida ja müün heameelega  ;P
Hind veel tuhastamata.

3 comments:

  1. Ohsaaa!!!

    Nii nummid! Näm näm : D
    Meenutavad mulle neid.. hmm.. mäletad vanasti olid sellised väikesed pulgakommid (läbimõõduga 5cm) millel oli valge taust, ümber mingi muster ja sees oli kas siis arbuus, õun, apelsin jne. Mäletad?
    Vat seda meenutab : D

    On neid muidu raske teha?

    Fotod tulid muidu ka täiesti supralt välja : D
    Ma ikka mõtlen et millal me sinna kohta lähme pildistama, millest sa rääkisid T_T,
    vahepeal on juba lund sadanud <<

    ReplyDelete
  2. Heh, neid pulgakomme ma kahjuks nagu ei mäletagi, aga kommide moodi nad näevad küll välja. Neid oli üsna raske teha, esimese korrana on mõned asjad mida peab silmas pidama, aga sellega harjub ajapikku. Lihtsalt tähtis on hästi puhtana hoida ja ka samuti õhumullide tekkimist vähegi eirata.

    Sinna kohta pildistama minna ma juba mõtlesin et targem on küll minna kevadel kui hakkab jälle soojaks minema sest praeguseks on juba külm. Siis oleks pidanud juba ammu minema. Aga, see-eest oleks ülimalt äge kui järgmine nädal kuskil(sest siis on vaheaeg) minu pool teha mingit sellist sise fotoshooti ;P

    ReplyDelete
  3. Jaaa!
    Tead ma olin ju täiesti imestuses kui sain teada et meil on ka vaheaeg.. << Õigemini siis eksami vahenädal : D

    Aga mõtleme-räägime. Küpsetada võiks kaa.
    ; D

    ReplyDelete